Koberčeky na cestách

Už bolo spomenuté, že koberčeky sa budú používať nielen doma, ale aj vonku. Vedeli ste, že koberčeky sú skvelými spoločníkmi aj na cestách? Môžete si ich vziať so sebou za volant aj ku kormidlu.

Leto a cestovanie jednoducho patria k sebe. Zatiaľ čo pre niekoho je dôležité rýchlo sa presunúť a prekonať niekoľko kilometrov, pre iných môže byť cieľom samotná cesta. Kým niektorí sa rozhodnú cestovať po súši, iní sa nemôžu dočkať vody. V oboch prípadoch vám dokonale poslúžia koberčeky. Skvele sa hodia do karavanu aj na loď.

na-cestach_02

Natiahnite si plachty a uši

Viete, koľko koberčekov sa zmestí na loď? Pravdepodobne áno, ak ste vodák a radi sa plavíte. Kanoisti a kajakári ich možno neocenia, ale pre každého, kto nepoháňa loď vlastnou silou, sú viac než vhodné. Existuje pravidlo o nosení topánok na vode. Na loď môžete ísť buď bosí, alebo v topánkach so špeciálnou podrážkou, ktoré nepoškodzujú palubu. Ako však postupovať pri vyzúvaní a obúvaní topánok? Je nebezpečné obúvať sa priamo z hojdajúcej sa lode. Vstúpiť na mólo bosý alebo v špeciálnej obuvi určenej len na lode je tiež nemožné. Dôležitým medzistupňom medzi loďou a pevnou zemou je šikovne pripravený koberček. Na móle naň narazí každá noha, aj keď sa loď hojdá, a šliapanie po ňom bude oveľa príjemnejšie ako po bosej zemi. Koberčeky GRUND sú protišmykové, čo sa práve hodí pri odplávaní a priplávaní. Bezpečnosť je pri plavbe zásadná, čo vám potvrdí každý kapitán.

na-cestach_03

Do domu na kolesách

Karavan je v podstate dom na kolesách. Zvyčajne v ňom nájdeme všetko, na čo sme zvyknutí z domu, len v menšej podobe. Tak ako doma nenosíme topánky, to isté platí aj pre karavan alebo príves. Koberčeky do karavanu tvoria dôležitý medzistupeň medzi zemou a naším mobilným domom. Vykročiť von priamo v topánkach je rovnako nebezpečné ako v prípade lode. Dvere do prívesu alebo karavanu sú veľmi úzke a vstup je strmý a vysoký. Ak najprv vyložíme koberček alebo rohož, máme bezpečnú plochu, na ktorej si môžeme ľahko obuť topánky. Rohožky a koberčeky do karavanu sa budú hodiť aj pri každom sťahovaní. Pomôžu vyriešiť problém, kam si dať topánky. Pravidlo o vyzúvaní topánok platí pre všetkých na palube okrem vodiča a spolujazdca. Je lepšie mať topánky na niečom, čo nie je v kontakte s podlahou karavanu. Tým niečím môže byť koberček GRUND, ktorý je do karavanu ideálny.

na-cestach_04

GRUND celému svetu

Už sme spomenuli, že koberčeky GRUND sa vyvážajú do celého sveta vrátane veľmi vzdialených krajín. Z vašich správ však vieme, že veľká časť sveta videla naše koberčeky vďaka vám. Či už ste si koberčeky zobrali do karavanu alebo na loď, zistili ste, že vám zakaždým poslúžili naozaj dobre. Prajeme vám, aby vám ešte dlho slúžili a predovšetkým, aby ste sa s nimi vždy bezpečne vrátili domov.